Bal
herkesin bildiği gibi şifa deposu bir besindir.çok eski tarihlerden
buyana sağlık için faydalı olduğu bilinir ve kullanılır. tarçında çok
şifalı olduğuna göre ,bu ikisinin karışımındaki şifayı ve sağlığı bir
düşünün artık....

Bal ve Tarçın karışımı birçok
hastalığa iyi gelmektedir. Eski Yunan tıbbında olduğu kadar Ayurvedik
tıpta da Bal, asırlarca hayati ilaç olarak kullanılmıştır. Bugünün
bilim adamları birçok hastalıkların tedavisinde Balı çok etkili bir
ilaç olarak kabul etmişlerdir. Bal her türlü hastalıkta herhangi bir
yan etkiye sebep olmaksızın kullanılabilmektedir. Bugünün tıp ilmi,
balın tatlı olmasına karşın doğru dozlarda alındığında şeker hastaları
için tehlikeli olmadığını kabul etmektedir. Kanada da yayımlanan ünlü
Weekly World News dergisinin 17 Ocak 1995 tarihli sayısında batılı
araştırmacılar tarafından bal ve tarçınla tedavi edilen hastalıkların
listesini yayınlamıştır.

ARTRİT
Bir kısım Balı 2 kısım ılık su içerisine koyup üzerine bir çay kaşığı tozTarçın ilave ederek bir krem elde edilir. Bununla vücudun ağrıyan
yerlerine masaj yapılır. 1-2 dakika içerisinde ağrının azaldığını
göreceksiniz.Artritli hastalar,bir bardak sıcak su içerisinde 2 kaşık
Bal ve bir çay kaşığı toz Tarçını eritip sabah ,akşam alabilirler. Eğer
düzenli olarak alırlarsa Kronik Artriti olan hastalar bile tedavi
olabilirler.Kopenhag Üniversitesinde yapılan bir araştırmada
;kahvaltıdan önce bir yemek kaşığı bal ve ½ çay kaşığı toz tarçını alan
200 hastadan 73 ü bir hafta içerisinde şifa bulmuşlar, geri kalan
yürüyemeyen ve hareket edemiyen hastalar da bir ay içerisinde şifa
bulmuşlardır.


BAĞIŞIKLIK SİSTEMİ
Hergün kullanılan bal ve tarçın bağışıklık sistemini kuvvetlendirir ve
vücudu bakteri ve virus saldırılarına karşı korur.Araştırmacılara göre
bal, birçok vitamin ve büyük miktarda demir içermektedir. Balın düzenli
kullanılması, akyuvarlar içerisindeki, bakteriler ve viruslarla
savaşan, korpuskülleri de kuvvetlendirir.



DİŞ AĞRISI
Bir kaşık toz tarçın ve 5 tatlı kaşığı bal karışımı ağrıyan dişe tatbil
edilir. Ağrı kesilene kadar günde üç defa tatbik edilir.



HAZIMSIZLIK VE GRİP
Toz tarçın 2 kaşık bal üzerine serpilip yemekten önce alındığında asit
oluşumunu ve hazımsızlığı önler. İspanya da yapılan bir araştırmada bal
içerisindeki bir maddenin grip mikroplarını öldürdüğü ve hastaları
gripten koruduğu saptanmıştır.


İDRAR KESESİ ENFEKSİYONLARI
İki kaşık toz tarçın, bir tatlı kaşığı bal, ılık su içerisinde eritilip
içilir. İdrar kesesindeki mikroorganizmalar üzerinde etkilidir.


KANSER
Japonya ve Avustralya da yapılan bir araştırmada, mide ve kemik
kanserleri üzerinde başarılı olunmuştur. Bu tür kanserlere yakalanan
hastalar günde bir kaşık bal ve bir kaşık tarçını bir ay süreyle günde
üç defa almalıdırlar.

KALP HASTALIKLARI
Bal ve tarçınla bir karışım yap ve bunu her sabah kahvaltıda reçel veya
marmelat yerine ekmek üzerine sür. Bu uygulama arterlerdeki
kolesterolleri eriterek hastaları kalp krizinden korur. Bu uygulama
ile, daha önce kalp krizi geçirmiş kişiler, ikinci krizden
kilometrelerce uzakta olacaklardır.Bu uygulamayı düzenli olarak yapan
kişilerde solunum güçlüğü ortadan kalkacak ve kalp atışları
kuvvetlenecektir.

KISIRLIK
Eski Yunan ve Ayurvedikler Balı, yıllardır, erkeklerin spermalarını
kuvvetlendirmek için kullanmışlardır.Eğer kudretsiz bir erkek düzenli
olarak uyumadan önce 2 kaşık bal yerse problemleri
çözülecektir.Çin,Japon ve uzakdoğu ülkelerinde ,gebe kalamıyan ve
uterusunu kuvvetlendirmek isteyen kadınlar asırlardır toz Tarçın
kullanmaktadırlarGebe kalamayan kadınlar bir tutam toz Tarçın ve yarım
tatlı kaşığı balı gün boyunca bir bir sakız üzerine koyup
çiğnediklerinde tükürükle karışarak yavaş yavaş emilerek etkili
olmaktadır.

KOLESTEROL
İki kaşık bal, üç tatlı kaşığı toz tarçın,450 gr. demlenmiş çay
içerisinde eritilerek içildiğinde kan kolesterol seviyesi 2 saat
içerisinde % 10 düşecektir. Artrit hastalarına tavsiye edilen kür de
günde 3 defa kolesterol hastaları i,çin uygulanabilir.Adı geçen
dergideki bilgilere göre günlük gıda ile alınan bal bile kolesterolün
düşmesine yardımcı olabilir.

MİDE AĞRILARI Bal ve tarçın kürlerinin, mide ağrıları için olduğu kadar mide ülserleri için de yararlı olduğu saptanmıştır.

GAZ Hindistan ve Japonyada yapılan araştırmalar Bal ve Tarçının midedeki gazı giderdiğinden göstermiştir.

SAÇ DÖKÜLMESİ
Saçı dökülenlerle tepesi açılanlar sıcak zeytinyağı içerisine bir kaşık
bal,bir tatlı kaşığı toz Tarçın ilacesiyle elde edilen krem banyodan
önce başa sürülür ve taklaşık 15 dakika bekledikten sonra yıkanır.5
dakikalık bir uygulama dahi etkili olabilir.

SİVİLCELER VE DERİ
3 kısım bal, 1 kısım Tarçın ile bir krem yapılır. Bu krem uykudan önce
sivilceler üzerine sürülür. Sabahleyin ılık su ile yıkanır.Eğer 2 hafta
süreyle her gün uygulanırsa sivilceleri kökünden çıkarır.Egzama,mantar
ve diğer deri enfeksiyonlarında eşit miktardaki Bal ve Tarçın karışımı
uygulanır


SOĞUK ALGINLIĞI
Bir kaşık ılıtılmış Bal,1/4 tatlı kaşığı toz tarçın günde üç defa
yenir.Bu uygulama birçok kronik öksürük,soğuk algınlığı ve sinüslerin
temizlenmesi için de geçerlidir.


YAŞLILIK
Bal ve tarçınla hazırlanan çay,düzenli alındığında yaşlılık
harabiyetini önler.4 kaşık bal,1 kaşık toz Tarçın , 3 bardak su
içerisinde kaynatılarak bir içecek hazırlanır. Günde 3-4 defa ¼ bardak
miktarında içilir. Deriyi diri,taze ve yumşak tutar, yıpranmasını
durdurur.


YORGUNLUK
Araştırmayı yapan Dr.Milton, bir bardak su içerisinde ½ kaşık bal ve
biraz toz tarçının hergün kuşluk vakti ve vücut direncinin düşmeye
başladığı takriben saat 15.00 te alındığında bir hafta içerisinde
canlılığın arttığını tesbit etmiştir.


ZAYIFLAMA
Bir bardak su içerisine eşit miktarda bal ve tarçın konup kaynatılır.
Hergün kahvaltıdan yarım saat önce aç karnına ve yatmadan önce
içilir.Düzenli uygulanırsa kilo verilir.Ayrıca bu karışım düzenli
olarak içildiğinde, yüksek kalorili diyet alınsa bile, vücutta yağın
birikmesine engel olur.


This entry was posted on 13:15 and is filed under . You can follow any responses to this entry through the RSS 2.0 feed. You can leave a response, or trackback from your own site.